Recenze: RAW živá strava - Recepty pro zdraví, vitalitu a štíhlou linii

10.12.2018

Zdravá strava tvoří jeden z nejdůležitějších pilířů dobrého zdraví člověka. Její příprava však není ani zdaleka tak jednoduchá, jak by se na první pohled mohlo zdát. Aby jsme z vybraných potravin dopřáli našemu tělu nejvíce možných živin záleží na moha faktorech, například na správném výběru, zpracování i tepelné úpravě. Kniha RAW živá strava - Recepty pro zdraví, vitalitu a štíhlou linii nám ukáže, jak si zlepšit naše zdraví pomocí pokrmů s nejvyšší nutriční hodnotou a cítit se přitom skvěle. Publikaci vydalo nakladatelství Alpress roku 2016.

Autorka díla Lynelle Scott-Aitken seznámí své čtenáře s RAW stravou, představí jim vhodné suroviny, které jsou pro toto stravování žádoucí a ukáže jim veškeré vybavení, jenž budou potřebovat pro přípravu pokrmů. Dále detailně popíše celý proces klíčení, který je velmi důležitý pro získání velice zdravých klíčků. Titul obsahuje poměrně velké množství snadných a chutných receptů. Ty jsou rozděleny do šesti kategorií podle toho k jakému účelu je jídlo určeno, například: snídaně a předkrmy, polévky, dezerty a další. Díky tomuto snadnému rozdělení je pro nás orientace v kuchařské knize naprostou hračkou.

Všechny recepty jsou popsány velice jednoduše a přehledně. U každého návodu je uvedeno kolik porcí z uvedeného množství surovin připravíme. Navíc zde nalezneme poznámky autorky, které nám poradí nějakou vychytávku či tip,  jak pokrm ještě více vylepšit.

Všechna jídla jsou velmi chutná, osobně jsem si nejvíce oblíbila kokosový krém s ananasem, fíky a meloun v portském víně a čekankové kalíšky s gremolátou.

Publikaci bych doporučila každému, kdo se zajímá o zdravou stravu, zdravý životní styl a nebo rád zkouší něco nového.

Děkuji nakladatelství Alpress za poskytnutí recenzního výtisku.

Knihu můžete zakoupit zde.

Autor: Zdeňka Kudová