Recenze: Luštěninová kuchařka se spoustou zeleniny

10.07.2019

Luštěniny jsou nesmírně zdravým a chutným pokrmem. Většina z nás je však má spojené s ne příliš oblíbenými jídli jako je například čočka na kyselo. Náš pohled na tento bohatý zdroj bílkovin může revolučně změnit Luštěninová Kuchařka se spoustou zeleniny, která obsahuje mnoho chutných receptů. Knihu vydalo nakladatelství Smart Press roku 2019.

Autor publikace Petr Klíma rozdělil své dílo do pěti částí. V nichž nás postupně seznámí s přípravou luštěnin. Naučí nás, jak se o ně správně postarat a řekne nám, jak je máme správně uchovávat. Dále nám představí jednotlivé druhy, popíše nám proces klíčení a vysvětlí nám, proč bychom je měli zařadit do svého jídelníčku. Všechny recepty jsou uspořádány do jednotlivých kapitol podle typu pokrmu. Najdeme zde například: saláty, polévky, hlavní jídla i laskominy.

Velkým plusem je určitě přehledné a jednoduché uspořádání díla. Díky, kterému se mohou čtenáři velmi snadno vrátit k potřebné problematice.

Všechny návody jsou jednoduše popsány a hned na začátku vaření nám napovědí, kolik času nám příprava zabere či kolik porcí z uvedených surovin připravíme.

Uvedená jídla jsou velmi chutná. Nejvíce jsem si oblíbila salát z pečené řepy s rajčaty a klíčenou čočkou.

Velmi se mi líbily reálné fotografie jídel, které titul doplňují.

Naprosto skvělá je určitě snadná dostupnost jednotlivých potravin, které jsou v díle používány. Osobně jsem velmi ocenila, že se téměř všechny přísady dají koupit v běžném obchodě.

Knihu bych doporučila všem milovníkům dobrého jídla.

Děkuji nakladatelství Smart Press za poskytnutí recenzního výtisku.

Publikaci můžete zakoupit zde.

Autor: Zdeňka Kudová

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky